Webdesign – het belang van een goede uitstraling van je website

Webdesign draait met name om het uiterlijk van een website. Het vormgeven van de banners op een website, het kiezen van de kleuren, het lettertype wat gebruikt wordt. Dit alles valt onder het webdesign van een website. Maar tegenwoordig wordt het begrip webdesign steeds breder gebruikt. Het draait niet alleen om de visuele aspecten van het ontwerpen van een website, ook de technische kant van het verhaal wordt hierbij genoemd. Ook bij J Websolutions kan je terecht voor zowel de visuele als de technische aspecten van webdesign. We ontwerpen zowel de voorkant van de website als de achterkant.

Opvallen door aantrekkelijk webdesign

De ontwikkelingen op het gebied van Internet gaan snel en ook het uiterlijk van je website kan behoorlijk verouderd zijn. Waren websites eerlijk behoorlijk statisch en meestal niet al te kleurrijk, tegenwoordig wordt er juist veel gespeeld met kleuren om de aandacht van de bezoekers vast te houden. Verschillende in het oog springen buttons, zogenaamde ‘call to actions’ worden gebruikt om de bezoeker tot actie aan te zetten. Bijvoorbeeld voor het kopen van een product of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Door een website op de juiste wijze vorm te geven, wordt de conversie geoptimaliseerd.

Meer klanten door goed webdesign

Een slecht vormgegeven website kan er op meerdere manieren voor zorgen dat er veel nieuwe klanten blijven liggen. Zo blijven mensen minder snel op een website die hen niet aanspreekt. Vinden ze de website te schreeuwerig of juist te saai, dan is de kans groot dat ze wegklikken voordat je ze hebt kunnen overtuigen van jouw product of dienst. Ook een oubollige website kan het imago van een bedrijf verslechteren. Mensen denken dan, waarschijnlijk ten onrechte, dat het bedrijf niet met de tijd meegaat. Ze zullen dan eerder kiezen voor de concurrent die wel een moderne en aansprekende website heeft.

Ook de technische kant van webdesign doet ertoe

Het uiterlijk van een website is dus belangrijk om meer klanten te werven. Maar ook de achterkant van de website is hierbij van belang. Websites worden namelijk door zoekmachines gescand. Zit een website ongestructureerd in elkaar, is een website langzaam of zijn de teksten niet zo sterk? Dan wordt de website lager in de zoekresultaten geplaatst. Dit leidt ertoe dat potentiële klanten de website überhaupt niet kunnen vinden. Bij het ontwerpen van een website zorgen wij ervoor dat aan alle voorwaarden wordt voldaan, zodat de website op een goede positie in Google zal verschi

×
×

Winkelmand