Eén van de diensten die wij bieden is het optimaliseren van de technische SEO van de website. Al tijdens het bouwen krijgen we hier direct mee te maken. Technische SEO omvat namelijk veel verschillende zaken. Het gaat om de volledige techniek aan de voor- en achterkant van de website. Want ook het technische aspect van de zoekmachine optimalisatie is van belang voor een goede positie in de zoekresultaten. We geven hier een kleine opsomming van de verschillende kanten van technische SEO en leggen uit wat dit voor jouw website betekent.

Indexeerbaarheid van een website

De indexeerbaarheid van een website heeft ermee te maken hoe overzichtelijk een website is. Kan Google gemakkelijk alle pagina’s van jouw website doorlopen of komen ze vaak op een doodlopend spoor uit? Ook losse pagina’s die niet vindbaar zijn via het menu werken niet goed mee voor de indexeerbaarheid van de website. Ook een interne linkstructuur is hierbij van belang. Zo kan je relevante pagina’s naar elkaar laten verwijzen, zodat Google weet dat deze over hetzelfde onderwerp gaan.

Laadtijd van een website

Ook de laadtijd van een website is van belang voor een goed resultaat in Google. Bezoekers houden niet van lang wachten en Google dus ook niet. Wij zorgen ervoor dat bezoekers niet lang hoeven te wachten op het laden van je website.

Duplicate content

Elk stuk tekst moet te bereiken zijn via één link en niet via meerdere links. Google weet dan niet welke link de juiste is en daardoor zak je omlaag in de zoekresultaten. Daarnaast concurreer je met je eigen content om een goede plek in de resultaten en dat is natuurlijk niet handig.

Redirects

Bij  technische SEO zijn ook redirects van belang. Als je een pagina verwijdert op je website, ontstaat er een lege plek. Door middel van een redirect verwijs je dan door naar een andere pagina. Zou je de tekst gewoon verwijderen en geen redirect plaatsen, is dit ook weer een reden voor Google om je naar onder te zetten in de zoekresultaten.

Paginatitel en meta description

Een paginatitel is natuurlijk altijd belangrijk voor een goed zoekresultaat. Als je geen aansprekende paginatitel hebt, klikken mensen je website vaak al niet eens aan. Ook de meta description is van belang. Dit is het stukje wat in de zoekresultaten onder de link verschijnt. Zowel de inhoud als de lengte zijn belangrijk.

Technische SEO is erg uitgebreid en veel verschillende aspecten komen aan bod. Bij J Websolutions helpen we je graag je website op alle fronten te optimaliseren voor de zoekmachines.

 

×
×

Winkelmand