De structuur van een website is een belangrijke factor voor een goede plaats in de zoekresultaten. Het gaat hierbij om de fundering van je website. Staat deze fundering goed? Dan heb je een belangrijke stap gezet voor een goed vindbare website. Het gaat niet alleen om een goede structuur voor de bezoekers van de website, ook de zoekmachines zoals Google moeten de website goed kunnen doorzoeken. We leggen graag uit hoe J Websolutions helpt om een goede structuur van de website te creëren en daarmee een goed resultaat in de zoekresultaten.

Bezoekers kunnen via een goede structuur de website makkelijk verkennen

Zoeken naar een bepaalde pagina op een website, maar die niet kunnen vinden, is frustrerend. Ook bezoekers van jullie bedrijfswebsite vinden dit. Daarom is een goede structuur van belang. Zo zorgen we dat bezoekers niet na hoeven te denken hoe ze op een bepaalde pagina moeten komen. Zit jullie website logisch in elkaar? We denken graag mee over een duidelijke structuur voor de website.

Hoe bepaal je een goede structuur?

Het bepalen van een goede structuur begint met de voorbereiding. Het maken van een duidelijk plan bijvoorbeeld. Welke pagina’s komen er op de website te staan en hoe kunnen deze pagina’s op een logische manier met elkaar verbonden worden?

Het belang van intern linken

Ook intern linken is een onderdeel van een goede structuur website. Hebben twee pagina’s met elkaar te maken? Verwijs dan op de ene pagina naar de andere pagina. Hierdoor is het zowel voor de bezoekers als voor de zoekmachines duidelijk dat deze pagina’s met elkaar te maken hebben. Zijn er bepaalde pagina’s op je website waarnaar het meest verwezen wordt? Dan zijn dit voor Google de belangrijkste pagina’s van je website en komen ze hoger in de zoekresultaten te staan.

Een goede website structuur bij een webshop

Bij een webshop is een goede structuur nog meer van belang. Het is niet moeilijk om een goede structuur op te stellen, maar het vergt wel enige voorbereiding. Zijn er veel categorieën, dan moeten deze duidelijk gestructureerd worden. En zijn er bepaalde categorieën met elkaar verbonden? Link dan op beide pagina’s naar de andere pagina.

Samen bepalen we vooraf de structuur van je website

Voor het ontwerpen van jouw website is de structuur van de website van groot belang. Voordat we beginnen met het ontwerpen van de website, bepalen we samen de website structuur. Ook bij een bestaande website helpen we graag de structuur op orde te krijgen.

 

 

×
×

Winkelmand