Social media is een steeds meer gebruikt medium om meer bekendheid te genereren voor bedrijven. Het gebruik van social media neemt toe en je kan er veel verschillende groepen mee bereiken. Dit kan op verschillende manieren. Zowel via het maken van een eigen pagina en daar posts op plaatsen, als door het plaatsen van advertenties. Voor beide methodes is het van belang een goede methode te gebruiken. Het ongestructureerd plaatsen van posts op social media werkt vaak minder goed in het aantrekken van nieuwe klanten. Door onze ervaring kunnen we helpen hier een goed plan voor op te zetten. We helpen bij het plaatsen van sterke posts op social media en het vormgeven van advertenties.

Maximaal profijt behalen via social media

Om succes te behalen is het belangrijk om duidelijkheid te hebben. We denken graag met je mee over een passende methode om zichtbaar te zijn op social media. Het belangrijkste is het maken van een aansprekende pagina voor je doelgroep. Is de doelgroep van jouw bedrijf duidelijk hoe kan je deze groep het beste aanspreken? De aandacht van jongeren tussen de 15 en 18 vang je op een andere manier dan de aandacht van een oudere doelgroep van 50 plus. Daarom passen we de toon van de berichten en advertenties aan aan de doelgroep, zodat de juiste mensen bereikt worden.

Verschillende social media kanalen

Er zijn verschillende social media kanalen en per bedrijf kan het verschillen welk kanaal het beste past. Bij een kunstenaar is Instagram een mooi medium om werk te laten zien, omdat Instagram met foto’s werkt. Maar met een goed plan kunnen bedrijven op verschillende kanalen actief zijn. Een Facebook pagina kan bijvoorbeeld voor veel bedrijven een aanwinst zijn voor een succesvolle online aanwezigheid. Klanten kunnen recensies achterlaten op Facebook en je kan er al je bedrijfsgegevens op kwijt.

Opvallen via advertenties op social media

Online adverteren kan op verschillende manieren en adverteren via social media is er hier één van. Je hebt bij social media, bijvoorbeeld op Facebook, verschillende manieren om gericht te kunnen adverteren. Zo worden de advertenties alleen getoond aan de mensen die voldoen aan jouw advertentieprofiel. Je bepaalt zelf de leeftijdscategorie en eventuele interesses van deze groep. Het nadeel van social media is dat het vaak een vluchtig medium is. Mensen kijken maar een enkele seconde naar je advertentie en zijn hem zo voorbij gescrolld. Daarom is het belangrijk dat de advertenties goed opvallen. Bij J Websolutions creëren we samen een advertentie die eruit springt en nieuwe klanten voor je bedrijf aantrekt.

×
×

Winkelmand