Linkbuilding is het plaatsen van relevante links naar een website, waardoor zoekmachines die website hoger plaatsen in de zoekresultaten. Als veel relevante websites een link naar een website plaatsen, denkt Google: blijkbaar is dit een website van hoge kwaliteit. Daarom is linkbuilding een belangrijke factor in het behalen van een hoge positie in Google. Eerder is deze manier vaak misbruikt, er werden websites in het leven geroepen die alleen maar draaiden om backlinks. Tegenwoordig let Google hierop en delen ze zelfs straffen uit als er veel backlinks op een spammy manier worden gebruikt. Daarom is het plaatsen van goede backlinks op relevante websites belangrijk. Het zorgen voor de juiste backlinks is iets waar wij van J Websolutions bij kunnen helpen.

Relevante linkbuilding is belangrijk

Google kijkt niet alleen naar de betrouwbaarheid van de websites waarop jouw link staat. Er wordt namelijk ook naar het onderwerp gekeken. Wordt jouw website als automonteur vermeld op een website over koken? Dan is geen erg waardevolle backlink. Wordt de website van deze automonteur vermeldt op een website over autocrossen? Dan is dit al veel relevanter. Daarnaast moet de betreffende website ook een goede reputatie hebben. Hierbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld de Pagina Autoriteit. Hoe hoger de Pagina Autoriteit, hoe hoger de kwaliteit van de backlink is. Het gaat bij linkbuilding dan ook zeker niet alleen om het aantal, maar vooral om de kwaliteit van de links.

Linkbuilding via gastbloggen

Een manier van het verzamelen van backlinks is via het plaatsen van gastblogs. Er wordt dan een blog geschreven over jouw bedrijf met hierin ook een link naar de website. Deze wordt vervolgens op een relevante website geplaatst. Het is belangrijk dat het aantal links op een natuurlijke basis wordt opgebouwd. Als er opeens tientallen blogs verschijnen over jouw bedrijf, zal dit opvallen en kunnen er consequenties volgen. Zo kan je website bijvoorbeeld zakken in de zoekresultaten. 

Beter vindbaar door de linkbuilding van J Websolutions

Het creëren van goede backlinks is een belangrijke factor in het behalen van een goede positie in de zoekresultaten. Bij J Websolutions helpen we je op alle gebieden met het behalen van een toppositie. Ook voor het opbouwen van een goed backlinkprofiel kan je bij ons terecht. Door middel van teksten van hoge kwaliteit wordt er op gedegen basis gewerkt aan relevante links op websites met een hoge autoriteit. Benieuwd naar onze strategie voor jouw website? Neem contact met ons op.

×
×

Winkelmand